2013. március 7., csütörtök

"Üres percek.."

Merengés..
Nem egyszer bosszantott már az a tény, hogy nincs időm a horgászatra. Bár a vízpartra lejutok, sokszor csak gyors szemügyre vételre van időm, aztán loholnom kell tovább. Az élet állandó körforgásában, ahol sokan mondják: -"Az idő pénz!"..tudjunk megállni, és elgondolkozni azon, hogy számunkra mi a fontos!
Számomra a fontos, hogy minden percben, azt csinálhassam, ami a a javamra válik, segít, erősít, legyen ez bármi..Ne legyenek üres perceim, amik azzal a gondolattal foglalkoztatnak, hogy mit is kéne most csinálnom, hanem egyszerűen jöjjön magától, az a bizonyos vágy, ami elindítja azt a végeláthatlan boldogságérzetet, amire nálam leginkább a horgászat képes!
Bizony előfordul, hogy közbejön valami, ami nem teszi lehetővé azt, amit a legjobban szeretnénk csinálni, de áldozatot megéri hozni, azért, hogy értéke legyen annak a percnek, ami számunkra szabad.
Az hogy nem unatkozom, nem azt jelenti, hogy állandóan az élvezeteket habzsolom, csupán azt jelenti, hogy nincsenek üres perceim. Mondani szokás: -"Ami nem öl meg, az erősít..".
Engem ami képes lenne megölni, az például az unalom, amikor tétlenül, mint egy agyhalott fekszem a kanapén, és nem pihenek, nem olvasok, csak fekszem, nem tudom miért, meddig, csak fekszem..ez a pillanat kerülendő számomra, gondolom most sokan összekeverik a pihenést/lazítást az unalommal, szeretném tisztázni, pihenni kell, nem erről van szó!
Hogy miért pont a természet, vadvíz, halak a legkedvesebbek számomra?, nos..talán ezek állnak legközelebb hozzánk, és nem a különböző elektronikai tárgyak, bár kinekmi..lehetne bizonyára nyomós ellenérveket gyártani, elvégre a modern technikának köszönhetem e sorokat is..igaz!
A horgászat ősidők óta fennmaradt tevékenység, nem véletlen, hogy őseink annó, akkor ugyan mégcsak táplálékszerzés gyanánt is, de elfoglalták magukat. Mára a sztereotípiákkal ellentétben, sokkal több lett a horgászat, mint fogalom, nem csupán unalom űzés, a "pihent öregek" szórakozása, hanem életérzés, amit csak azok tudnak átélni, értékelni, akik egyszer már átélték! Persze nem mindenki született horgásznak, nemis erről vólna itt szó, hanem arról, hogy mindenkinek vannak saját, számára nélkülözhetetlen tevékenységek, amiket felkell bátran vállalni, és küzdeni értük, nehogy felemésszen minket a hétköznapok szürkesége..
Nos egy újabb érv amellett, hogy a természetben minden JÓ megtalálható. A táj, ami a szemünk elé tárul, milyen csodálatos, csak észre kell venni.. nyitott szemmel járva, természeti csodákra bukkanhatunk! Hogy is fogalmazzam, nem mindenki képes rá, hogy örüljön annak, amit lát a természetben, de valahol minden ember vonzódik a szépség iránt, a természetben pedig ott van a szépség, és ez kétségtelen!
Átélni a csodát, amit  mi képzeltünk el magunknak, s láttunk meg, igazi élmény..és bizony, számomra a horgászat egybefoglal mindent, ami létfontosságú!
Éppen ezért, amikor messze vagyunk a természettől, jusson eszünkbe, hogy valahol, mindig ott lapul egy kis apró csoda, ami plussz löketet adhat azokra a napokra, amik nélkülözést kívannak.

Az évszakok váltakozása során, elpusztul, majd újjászületik az élővilág..valahogy mi is így vagyunk, elbukunk, de képesek vagyunk felállni, és folytatni utunkat!

A boldogság mindenben ott van, csak rá kell találnunk, és nem azon sopánkodnunk, hogy mi milyen boldogtalanok vagyunk, mert amit teszünk, azzá válunk! Találja meg mindenki, ami számára a legfontosabb, és ha már megvan, akkor minden porcikájával azon az úton járjon, ami elvezeti a célhoz, a boldogsághoz, legyen ez bármi..
Fel a fejjel, és írány horgászni, itt a tavasz, minden megújul, új lehetőségek, tervek, már csak megkell valósítani őket! :)

2 megjegyzés:

Mindenki véleménye számít!